Сезон след сезон авиаторското яке никога не излиза от мода – то се превърна в неизменна част от аутфита ни, без която не можем да оцелеем по време на студените дни. Марки като Celine, Chloé и Isabel Marant имат свои собствени версии, както и Acne Studios и Schott, където авиаторското яке е незаменима класика. Най-стилните момичета са склонни да го носят по начин, който е идеален за живота в града, с чифт леко изрязани дънки и любими цветни аксесоари.

 

 


Якето има известен андрогинен чар и може лесно да се съчетае с панталони за костюми, или да се носи с панталон от тартан и ботуши за привкус в стил 60-те. Накратко, авиаторското яке е завинаги стилно със своя винтидж чар.

Съвременното ултра-стилно кожено яке се появява в началото на 1900 година. По време на Втората световна война немските авиатори започват да носят кафяви кожени якета, известни като бомбъри или авиаторски якета. Те са проектирани да прилягат на пилотите плътно, за да са топли и удобни в студени условия. В онези дни изтребителите на големи височини нямали вътрешно контролирана температура като самолетите, които имаме сега.

За да запазите якето си възможно най-дълго време е препоръчително то да бъде от естествена висококачествена кожа. Не се притеснявайте за стайлинга, както вече казахме, авиаторските якета няма да излязат от мода.

Ето и няколко актувални съвета за съчетаване:

Спортно. Авиаторското яке се съчетава перфектно с любим клин или дънки и кецове. Белите кецове са класическа визия, която се връзва перфектно с якето. Така ще ви е удобно и ще изглеждате стилни винаги.

Алтернативата на топлото палто се съчетава добре с миди плетената рокля с ботуши, както и класическа мини рокля с чорапогащник и боти до глезена.

За смелите дами ще предложим кожени къси панталонки, кроп топ и, ако времето позволява, гол крак с високи ботуши. Модерна Кари Брадшоу на 5-то авеню!