От модните подиуми до ежедневните облекла  и уличната мода, кожата е неизменно присъстващ елемент. И тази година не прави изключение, тя отново превзема сцената и диктува правилата на стила през 2024 година.  Но какво да ново добавим в гардероба ­този сезон?

Естествената кожа е  един от най-устойчивите материали за производство на дрехи. Нейната здравина и непреходност са причините тя да бъде носена във всякакви варианти на кройки и цветове без години наред да излиза от тренд.

 

През последните няколко сезона се появи нова тенденция, която превзе модните подиуми, социалните мрежи и дори телевизионния ефир. Това е стила наречен „тихият лукс“, който определено ще доминира през 2024 година. Свързваме този тренд с високото качество на материалите  и изчистените форми в дизайна.

 Кройките са предимно класически, варират от силно вталени до  познатите ни oversize сака и якета. Женствеността е силно подчертана. Дизайнерите смело съчетават кожата с различни ефирни материи, като коприна, сатен, дантела  и т.н

 

 

Кожените якета се отличават с интересни набори и множество детайли. Силно впечатление прави обема в ръкавите.

 

    

 

 Без значение дали саката са вталени или с прав силует, рамената са добре подчертани.

 

  

 

Късите кожените якета се комбинират с панталони, поли и рокли в средна дължина. Загатва се шикозното излъчване на  80-те години.

 

Естествено и тази година класическото байкър яке е сред най-предпочитаните модели. То е ”запазената  марка“  на бунтарите. Съчетава се добре, както с рокля и кожени ботуши така и с джинси/ карго панталон  и тениска.

   

 

Без значение е на какво яке ще се спрете помнете, че всичко трябва да е минималистично и елегантно: цветовете са неутрални, без крещящи десени и лога. Материите за комбиниране са  естествени: коприна, кашмир, вълна, кожа, лен, памук и т.н.

 

Enigmaleather

*Използвани са изображения от социални мрежи