От вълнуващият свят на киното често черпим вдъхновение за нашият гардероб. Не рядко филмите са причина да експериментираме с нови модели и  комбинации, които да разнообразят ежедневието ни. Когато става въпрос за кожени якета, инспирирането е от емблематични личности и герои в киното с ярка идентичност.

Как да създадем цялостен образ и да изразим нашата индивидуалност черпейки вдъхновение от популярните филми ? Ето някои примери за модели кожени якета, които  могат да  послужат за вдъхновение и начините за тяхното приложение:

1.Класическото мото яке: 

 "Брилянтин" и "Терминатор" и много други...

            

това яке е символ на бунтарски дух и авантюризъм. Съчетайте го с дънки и маратонки за кежуъл визия или с черен панталон и ботуши за по-елегантен стил.

 

2.Авиаторското яке: 

" Top Gun"  и "The Aviator" и други...

          

, - ENIGMA

това яке придава въздушен шик и стил. Комбинирайте го с дънки и ретро кецове за спонтанен и стилен вид.

 

3.Елегантното силно вталено кожено яке:

 "The Matrix" (и естествено)  "Games of Thrones", 

             - ENIGMA

този тип якета са идеални за женствени и стилни визии. Комбинирайте ги с панталони с висока талия и високи обувки за постигане елегантен стайлинг или с поли и ефирни рокли за силно въздействаща сексапилна визия.

**

Киното и модата са две сфери, които са тясно свързани и взаимно вдъхновяват една друга. От иконични филмови образи, които оформят модни тенденции, до модни дизайнери, които се вдъхновяват от естетиката на киното, връзката между двете индустрии е неоспорима. Те са неизче-рпаем източник на вдъхновение и творчество както за тези, които ги създават, така и за тези, които ги консумират.