Днес ще ви разкажем повече за поддръжката и съхранението на палтата от естествен косъм.

Независимо дали имате палто, изработено от REX, лисица, визон или друг вид косъм,  принципа за съхранение е един и същ - уверете се, че е окачено на широки закачалки, за да не се пречупи, нагъне или повреди формата си. След това помислете за най-доброто мястото, на което го държите. Уверете се, че това място не е изложено на топлина или светлина, в противен случай рискувате окисляване, оцветяване или космите да привлекат молци. Хладно и проветриво място е идеално за съхранение. И също така, не забравяйте да поставяте любимото си кожено изделие само в памучен плик, избягвайте да използвате найлонови торби.

Ако установите, че вашeто  палто от косъм  е било намокрено с вода, трябва да сте сигурни, че сте го изсушили старателно. Най-хубавото би било да се постави в добре проветриво помещение, за да изсъхне естествено. От съображения за безопасност е много важно да се пази от дим, изпарения и силни аромати.

При спешни случаи петната трябва да се отстранят бързо с кърпа и малко препарат за почистване на съответният вид кожа; избягвайте разтриването, за да не повредите кожата.

Без значение колко дълго носите едно палто от естествена кожа , ако го съхранявате правилно и грижливо,  то ще продължи да Ви радва точно както от първия ден, когато сте го купили.