Въпреки продължителния дъждовен период вече усещаме наближаващото лято. С настъпването на топлото време бързаме да приберем дебелите и да извадим леките и цветни дрехи от гардероба. Но само правилното съхранение ни гарантира, че есеннта отново можем да се наслаждавеме на същият вид и качество на облеклата .

Затова тук ще споменем няколко основни и задължителни стъпки за правилно съхране ни на кожените дрехи през лятото.

  1. Изчистете облеклата: Почистете ги от прах и други замърсявание. Огледайте внимателно лицето и подплатата за петна. Използвайте само подходящи препарати според вида кожа.
  2. Подгответе ги за съхранение: Нанесете тънък слой крем или друг хидратиращ продукт на лицето на дрехата. Това ще съхрани мекотата и гъвкаостта и.
  3. Изберете подходящо място: Избягвайте влажни и топли места, тъй като тези условия ще доведат до трайно увреждане на кожата и поява на мухъл. Помислете за сухо и проветриво място.
  4. НЕ на пряката слънчева светлина: Продължителното излагане на кожените дрехи на пряка слънчева светлина води до изсветляване и изсушаване на кожата. Задължително изберете защитено от слънцето място във вашият дом.
  5. Правилното окачване: Кожените дрехи ВИНАГИ се прибират закопчани, върху закачалки с широко рамо за да се избегне деформация. Полите и панталоните можете да съхранявате хоризонтално поставени, за да не провиснат от продължителното висене на закачалки със щипки.

 

Поне веднъж месечно проветрявайте и оглеждайте кожата за поява на петна или други признаци подсказващи състоянието на вашата дреха.

Това са основни правила на съхранение. Те са достатъчна грижа за вашите кожени дрехи през топлото лятно време.

Enigma leather