1. Как да почистим яката на агнешкия кожух в домашни условия.

 

  Поддръжката на кожуха от агнешка кожа е изкуство, изискващо грижа и внимание. Най-деликатната зона естествено е яката. В следващите редове ще научите как да осигурите нежно почистване  в домашни условия, запазвайки мекотата и красотата на косъма.

         1.Използвайте мека четка: Най-простият начин за почистване на кожена яка с къс агнешки косъм е с мека четка (като тази за обувки). Четкайте нежно, за да премахнете праха и леките замърсявания.

                                               

         2.Леко навлажнете кърпа: Ако яката е по-замърсена, навлажнете мека кърпа с леко топла вода. Не натискайте прекалено силно и избягвайте използването на твърди четки или абразивни материи.

                                                                               

        3.Използвайте нежен почистващ препарат: Ако замърсяванията са упорити, можете да използвате специален почистващ препарат за кожени изделия. Нанесете го върху мека кърпа и нежно потупайте яката.

Ако не разполагате с такъв, можете да използвате само пяна от обикновен сапун ( внимание: не натърквайте директно със сапуна върху кожата!).

Винаги преди използване на какъвто и да било препарат, тествайте го на невидимо място, за да се уверите, че не предизвиква деформации или обезцветяване на кожата

                                                                         

       4.Сушете на въздух: След почистването оставете яката да се изсуши на въздух. Избягвайте използването на прекалено топъл или пряк слънчев светлинен източник, тъй като това може да доведе до увреждане на кожата..

 

   Използвайте тези няколко стъпки за да съхраните добрия вид на яката на вашето палто или яке от агнешка кожа. Подчертаваме, че това са препоръки  за  почистване на малки участъци или детайли, но не и за поддръжка на цялото палто.    

 

Enigmaleather